Is er nog leven na werken in loondienst?

Door reorganisaties en bezuinigingen zijn er in de afgelopen jaren veel mensen werkeloos geworden. Het wegvallen en samenvoegen van functies zorgt nog steeds voor een toename van ervaren mensen op de arbeidsmarkt. Na enige tijd solliciteren vragen ze zich af of er nog wel een nieuwe baan voor ze te vinden is. Ook rijst de vraag of ze nog hetzelfde willen blijven doen wat ze afgelopen jaren hebben gedaan. Deze situatie zorgt voor veel onzekerheid maar biedt ook kansen.

​Veel mensen nemen op zo'n moment het besluit om iets te doen wat zij eigenlijk al heel lang wilden doen, namelijk zelf iets starten. Ze lopen soms al heel lang met een bepaald idee rond en besluiten in een dergelijke situatie om het gewoon te gaan doen. Enerzijds omdat de drempel lager is geworden door de situatie waarin ze terecht zijn gekomen en anderzijds omdat de handen jeuken om weer wat aan te pakken. In heel veel gevallen gaat dit goed, vooropgesteld dat de persoon in kwestie een goed idee heeft. Belangrijk hierbij is ook om dat men over de benodigde capaciteiten en ondernemersgeest beschikt.

Wat moet je nu als je wel aan de randvoorwaarden voldoet maar geen idee hebt? In dat geval is het onderzoeken van de mogelijkheid om je bij een franchiseformule aan te sluiten een goede optie. Het voordeel van franchisenemer worden is dat je weliswaar zelfstandig ondernemer bent maar dat veel van de minder leuke dingen die bij het zelfstandig ondernemerschap horen worden door de franchisegever gedaan. Denk hierbij aan centrale inkoop, facturering, contractbeheer, marketing, verkoopondersteuning etc. etc. Hierdoor is een snellere start mogelijk omdat alle tijd en aandacht aan het daadwerkelijke werk kan worden besteed. Een onderzoek van het IMK (Instituut Midden- en kleinbedrijf) heeft uitgewezen dat ondernemen als franchisenemer succesvoller is en dat het slagingspercentage gemiddeld rond de 85% ligt.

Mensen zijn meestal niet blij wanneer ze hun baan kwijtraken. Wanneer je ze na een paar jaar opnieuw spreekt dan geven ze meestal aan blij te zijn met de stap die ze destijds hebben gezet. Je hoort dan vaak dingen als: "ik had dit veel en veel eerder moeten doen" of "achteraf ben ik blij dat ik mijn baan ben kwijtgeraakt".

Dus is er leven na een werkzaam leven in loondienst?

Ik kan dit volmondig met ja beantwoorden en raad iedereen aan die in een dergelijke situatie zit of terecht dreigt te komen om na te denken over wat men nu echt wil. Neem de tijd om zaken op een rijtje te zetten en oriënteer je op jouw mogelijkheden. Vaak vind je weer een nieuwe weg om in te slaan waar je uiteindelijk meer voldoening van krijgt.

Henny van Beek


Voor meer info bel mij op 0622340831

Search Kandidaten met Teamviewer
24People Focus on Franchise werkt samen met De Opb...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 17 oktober 2019

© 2018 24People | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Webdesign Wisedesigners.nl