Blog

Hier vindt u branche gerichte blogs over Automotive, Horeca, Finance en Techniek.
sept
23

MET SLAAPTEKORT NAAR JE WERK?


Energieloos, weinig concentratie, een verminderd probleemoplossend vermogen: slaap heeft het nodige effect op onze kantoorprestaties. Maar is het daarmee een zaak van de baas? Iedereen heeft weleens te maken met een (te) korte nachtrust. Terwijl we maar liefst een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het vaak nog steeds niet genoeg. Of je no...
Lees Meer
  211 Hits
0 reacties
211 Hits
  0 reacties
sept
12

VERLOOP PERSONEEL KOST HORECA 1,4 MILJARD EURO!

Personeelsverloop in horeca is jaarlijks 40 procent en dat betekent een verlies van 6 procent van de totale horecaomzet. Investeringen in technologie en werkdruk zijn daarom cruciaal om aan groeiende vraag te voldoen. Horeca betaalt hoge prijs De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdyn...
Lees Meer
  75 Hits
0 reacties
75 Hits
  0 reacties
juli
25

Waarom vriendschap met collega's voor geluk en promotie kan zorgen

Je brengt in veel gevallen zo'n veertig uur per week met collega's door. Niet zo gek dus dat je met sommigen ook een vriendschapsband hebt. Heeft dat buiten een goede werksfeer eigenlijk nog meer voordelen? En wat als die goede vriend(in) ook je baas is?    Download PDF File Here Geef uw tekst hier ...
  80 Hits
0 reacties
80 Hits
  0 reacties
juni
06

Transitievergoeding en horecapersoneel: wat verandert er?


Bron Hospitality Management, 4 juni 2019 Auteur Marijke Stevens  U hebt het vast gelezen: de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is op 28 mei 2019 aangenomen door de Eerste Kamer. Per 2020 gaan er een aantal regels veranderen. Zoals bijvoorbeeld de transitievergoeding.  Als het tot een ontslag komt, is de werkgever in verreweg de meeste...
Lees Meer
  232 Hits
0 reacties
232 Hits
  0 reacties
dec
13

De nieuwe Horeca CAO (deel 2)

Zoals in mijn vorige verhaal beschreven is er een nieuwe cao. Maar zoals bij alles, zijn er ook tegenstanders. In mijn zoektocht om zaken graag zo duidelijk mogelijk te hebben ben ik dan ook naar de bijeenkomst gegaan van de FNV horeca.Die hebben direct aangegeven dat dit geen goede cao is. E-mails, acties (fysiek en op social media)en bijeenkomste...
Lees Meer
  318 Hits
0 reacties
318 Hits
  0 reacties
dec
12

We hebben een nieuwe CAO

Het is weer het seizoen van de lijstjes. Gault Millau en Lekker zijn geweest en nu zit iedereen met smart te wachten op de Michelin sterren. Bib Gourmand zijn gewonnen en vervallen en iedereen is positief over het volgende 3 sterren restaurant. Wie zal het zijn? Wat zal het worden? We zitten al een aantal maanden (jaren) in de lift. Meer waardering...
Lees Meer
  383 Hits
0 reacties
383 Hits
  0 reacties
sept
04

Shoarma, wat is het en waar komt het vandaan?


Ga je het woord shoarma googelen dan kom je naast de vele restaurants waar je dit kunt eten, ook op een wirwar van andere termen uit zoals gyros, kebab en döner kebab. Mij intrigeerde de vraag waar de oorsprong ligt van shoarma en welk vlees er van oudsher voor wordt gebruikt. De eerste, logische stap is dan om het alom bekende Wikipedia maar eens ...
Lees Meer
  20536 Hits
0 reacties
20536 Hits
  0 reacties
juli
31

Hoeveel gebruik maken we van de horeca?

In september wordt er begonnen met de onderhandelingen voor de nieuwe horeca cao. Eerst iedereen op vakantie (niet lachen horeca) en dan aan de vergadertafel om te proberen voor het eerst in 3 jaar een cao op tafel te leggen waar iedereen blij van wordt. Laten we hopen op een mooie zomer zodat er in de horeca serieus geld verdient kan worden om een eventuele loonsverhoging (er wordt gesproken over 7%) te kunnen bekostigen. De cao is er voor werkgevers en werknemers. Laten we hopen dat iedereen dit keer aan tafel blijft zitten. Persoonlijk ben ik blij niet aan de tafel te hoeven zitten want daar ben ik veel te ongeduldig voor. Politiek bedrijven is zeker niet voor mij weggelegd. Respect dus voor alle betrokken partijen en laten we hopen dat er een document komt waar iedereen blij mee is en we de sector kunnen geven wat het verdient. Er wordt in ieder geval over geschreven in de pers (http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/28766635/__Cao-crisis_in_horeca_even_voorbij__.html en https://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=1938500)
Inmiddels worden er meerdere acties op gezet om de horeca extra onder de aandacht te brengen. Belangrijkste hierbij is waarschijnlijk de dag van de horecamedewerker (https://www.fnvhoreca.nl/dag-van-de-horecamedewerker) en ook worden er lokale acties opgezet zoals bijvoorbeeld in Zoetermeer (http://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/algemeen/211189/week-van-de-horeca-wordt-geopend-met-een-stadsdiner-). Ik ben altijd blij met dat soort initiatieven. Al hoop ik altijd wel dat ze ook inderdaad opleveren naar gelang de energie die er door de betrokkenen in gestoken wordt.
Hoe vaak komen we eigenlijk in de horeca? Zijn er zo veel mensen mee gemoeid? Ik ben misschien niet maatgevend maar laat ik eens vertellen over een normale dag van mij. Ik breng in de ochtend mijn vriendin naar haar werk. Het hotel dat vroeger bekend stond als het grootste hotel van de Benelux. Daarna direct door naar een hotel aan het water van een grote landelijke keten. Een kop koffie met de (jonge) hotelmanager met een grote toekomst. Praten over het verleden en de huidige stand van zaken. Ondertussen mensen aan het ontbijt en genieten van een fantastisch uitzicht. Daarna naar een groot hotel in aanbouw waarvan inmiddels het convention centrum geopend is. Veel roering, mooie plannen en een grote toekomst. De alternatieve vraag (misschien te bespreken in een volgend verhaal: weer een hotel. Is er nog wel een markt voor al die grote hotels? Ik hoop dat dat soort organisaties hun huiswerk doen en hier echt plannen over maken.) Daarna even een snelle lunch bij een snackbar. Volgende afspraak bij een klein maar fijn restaurantje aan het water van de Amstel. Jonge ondernemers die een mooi klassiek bedrijf runnen op een fantastische locatie. Bouwend op een kleine groep medewerkers waarmee ze hun probleempjes oplossen en iedereen kan genieten. Mijn laatste afspraak is met een bevriende vertegenwoordiger van een groot biermerk. Goed om te horen wat daar allemaal speelt en dat er heel veel plannen en mogelijkheden zijn voor de toekomst. Als laatste mijn taak om mijn vriendin weer op te halen van werk.
Zomaar een rondje horeca. Allemaal mensen die op hun manier hun werk doen, met z’n allen de diversiteit van de horeca laten zijn en bewijzen dat er voor elke gelegenheid een gelegenheid is in de horeca. Professioneel of persoonlijk, niveau (duur?) en laagdrempelig (goedkoop?) maar iedereen met zijn eigen normen en waarden. Het blijft een mooi vak waarvoor gevochten mag worden (ieder op zijn eigen niveau).
Hoe vaak maakt u gebruik van de horeca? En ja, ook de bezoekjes aan de toiletten tellen daarbij.
  403 Hits
0 reacties
403 Hits
  0 reacties
juli
17

De zomer, de drankjes en de trends


​ De zomer, de drankjes en de trends Wie aan de zomer denkt, denkt automatisch aan lekkere, zomerse drankjes. Vaak zien ze er ook 'zomers' uit: van vroeger kennen we bijvoorbeeld Pisang Ambon dat door zijn mystieke groene kleur een zeer exotisch uiterlijk had en zich perfect tot een heerlijke cocktail liet mixen met 7-up of jus d'orange.  De l...
Lees Meer
  772 Hits
0 reacties
772 Hits
  0 reacties
juli
04

Koffie drinken in de fietsenwinkel?



Al jaren geleden ontstonden er in de detailhandel allerlei initiatieven van horeca gerelateerde activiteiten. Dit begon bij de grote warenhuizen waar je een kleine koffiehoek steeds verder zag veranderen in een zéér drukbezette lunchroom. De activiteiten en ook de gerechten werden steeds verder uitgebreid en langzamerhand begon ook d...
Lees Meer
  713 Hits
0 reacties
713 Hits
  0 reacties
juni
20

Gastvrijheid is…


De terrassen staan weer, laat de zon maar komen en de terrasbezoekers komen dan vanzelf. Toch? Het is bijna vanzelfsprekend, mooi weer en de terrassen zijn vol. Helaas is dat niet altijd zo. Waarom zit het ene terras overvol en op sommige is er nog volop plaats? Waar ligt dat aan? Soms kunnen we de reden niet achterhalen, maar het zou kunnen liggen...
Lees Meer
  402 Hits
0 reacties
402 Hits
  0 reacties
juni
19

Er wordt gewerkt aan een nieuwe HoReCa CAO......

Wat wordt de volgende stap binnen de horeca cao? Sinds 2014 is er geen cao binnen de horeca. Ik kwam het bericht vandaag tegen dat er minder gestaakt is afgelopen jaar. Is het bij veel horecamensen weleens voorgekomen dat ze denken aan staken? Ik denk het niet, het zit niet in de cultuur. Altijd werken, plezier beleven aan het zorgen voor anderen. ...
Lees Meer
  613 Hits
0 reacties
613 Hits
  0 reacties
mei
12

Werken in de horeca: DAAR leer je veel van!


​ Er zijn veel jongeren die denken dat het werk in de horeca niets voorstelt. 'Gewoon' mensen bedienen, beetje bestellinkjes opnemen of wat friet in de frituur doen en dat is het dan wel. Niets is minder waar. Als je naast je school of studie in een restaurant, lunchroom of andere horecagelegenheid gaat werken, leer je daar enorm veel van. En alles...
Lees Meer
  631 Hits
0 reacties
631 Hits
  0 reacties
apr
14

Werving & Selectie of Uitzenden te duur voor horecaondernemers?




​Vaak hoor je bij een potentiële opdrachtgever dat ze de kosten die wij rekenen voor onze dienstverlening te duur vinden. Prijs is altijd een lastig vraagstuk want wanneer is nu iets te duur? De vraag die ik altijd stel is:   "In relatie tot wat vindt u onze dienstverlening te duur?"  Ik ben erachter gekomen dat de opmerkingen over de pri...
Lees Meer
  661 Hits
0 reacties
661 Hits
  0 reacties
apr
11

Kansen in de Horeca


Ondanks de hoge werkdruk in de keuken worden er nog steeds stagiaires opgeleid. Maar wat als je 26 jaar bent en je passie is om zelfstandig werkend kok te worden, krijg je ook dan een kans om je passie achterna te gaan?  Ja! Michael kreeg die kans! Michael, 26 jaar werkzaam als onderhoudsmonteur, heeft z'n huidige baan opgezegd en wilde aan he...
Lees Meer
  725 Hits
0 reacties
725 Hits
  0 reacties
apr
04

Een pareltje aan de sluis!



Rond de sluis in Leidschendam is veel veranderd. Waar vroeger slechts een café, snackbar en een ijssalon zat is een fantastisch horecagebied ontstaan. Ik ben beroepsmatig frequent bezoeker van de horeca voor het plaatsen van medewerkers maar ook als consument bezoek ik de horeca geregeld. Ik kan deze ontwikkeling bij mij om de hoek d...
Lees Meer
  584 Hits
0 reacties
584 Hits
  0 reacties
apr
04

Persbericht 24People


24People is een uitzend-, werving en selectiebureau dat met gedetailleerde kennis in een specifiek vakgebied exact weet wat de opdrachtgever zoekt op het gebied van personeel. De formule is actief in Horeca, Automotive, Techniek, Zorg, Finance, Bouw, Logistiek en ICT. 24People heeft moment 12 vestigingen en is op zoek naar franchisenemers voor...
Lees Meer
  592 Hits
0 reacties
592 Hits
  0 reacties
mrt
31

Service in de horeca: belangrijker dan de rest?


Bedienen, het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Er zijn dan ook veel mensen werkzaam in de horeca. En zo moeilijk is het toch ook niet om een paar borden op tafel te zetten en te vragen wat de gasten willen drinken?  Maar is het echt zo eenvoudig om te zorgen dat de gasten tevreden naar huis gaan? En hoe belangrijk is het eigenlijk? Heel bel...
Lees Meer
  1211 Hits
0 reacties
1211 Hits
  0 reacties
mrt
27

De Horeca-cao wish-list

De meteorologische lente is weer begonnen en iedereen gaat weer stralen. De economie blijft verder aantrekken en de eerste grote opschuddingen op de wereld zijn ook al weer geweest. De eindrondes voor de verschillende voetbalcompetities worden volop besproken en de eerste stranddagen komen eraan met alle strandtenten erbij. Maar waar blijft toch di...
Lees Meer
  497 Hits
0 reacties
497 Hits
  0 reacties
nov
23

Is er nog leven na werken in loondienst?


Door reorganisaties en bezuinigingen zijn er in de afgelopen jaren veel mensen werkeloos geworden. Het wegvallen en samenvoegen van functies zorgt nog steeds voor een toename van ervaren mensen op de arbeidsmarkt. Na enige tijd solliciteren vragen ze zich af of er nog wel een nieuwe baan voor ze te vinden is. Ook rijst de vraag of ze nog hetzelfde ...
Lees Meer
  741 Hits
0 reacties
741 Hits
  0 reacties

© 2018 24People | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Webdesign Wisedesigners.nl